Checkpoints crash course

Förklaring av våra Checkpoints-termer

Det finns många olika termer i det här verktyget, därför är det kanske på sin plats att vi börjar med att förklara lite grundläggande vad som menas innan ni läser vidare. Som användare av Checkpoints kan man skapa eller bli inbjuden till evenemang som i vårt system kallas för Event. Events innehåller ett eller flera Runsheets (alltså körscheman) och dessa Runsheets innehåller antagligen en helt gäng med Checkpoints (hållpunkter) som ska stegas igenom innan produktionen är genomförd. Den person som visar alla vilken Checkpoint som är aktiv just nu kallar vi för Producer, och alla andra kan enkelt följa med (Tracka) Producern genom ett Runsheet. För att ändra i ett Event, Runsheet eller Checkpoint måste man antingen vara skapare (Owner) av Eventet eller ha blivit uppgraderad till Admin för samma Event. Om man är Owner eller Admin kan man bjuda in fler till sitt Event, antingen med Admin-behörighet eller som Subscribers. Kortfattat kan man säga att Subscribers får se allting, men kan inte ändra i innehållet (förutom att föra egna anteckningar i sin privata kolumn). Admins å andra sidan kan göra nästan allting som en Owner kan, förutom att skapa och ta bort Runsheets samt ta bort hela Eventet.
Mer om våra behörighetsroller och vad de enskilda rollerna kan göra hittar du längre ner på denna sida.

Det är alltid gratis att skapa en användare i Checkpoints-systemet, och att bli inbjuden till någon annans Event är också kostnadsfritt. Men om du vill kunna skapa egna Events, Runsheets och Checkpoints måste du prenumerera på något av våra paket. Kortfattat kan man säga att vårt Core-paket innehåller de mest grundläggande funktionerna från systemet. Nästa steg, Pro-paketet, innehåller ännu fler funktioner för de som behöver det lilla extra. Och till sist har vi vårt Enterprise-paket för de större produktionerna. Just nu är bara Core- och Pro-paketet aktiva, då vi fortfarande håller på att utveckla Enterprise-paketet och jobbar på att lansera det så snart som möjligt.

Core eller Pro, vilket ska jag välja?

Som man kan läsa om på vår jämför våra paket-sida så innehåller ju Core-paketet många härliga funktioner, och Pro har ju ännu fler. Det enklaste sättet att förstå hur Checkpoints fungerar är genom att tänka ”Är det här Eventet skapat av en Core- eller Pro-användare?”

  • Om Eventet är skapat av en Core-användare får alla användare ta del av de funktioner som är inom Core-paketet.
  • Om Eventet är skapat av en Pro-användare får alla användare ännu fler funktioner.

Det spelar alltså ingen roll vad varje individuell Subscriber eller Admin har för paket på sin egen användare, det är Ownern som sätter gränsen för hur mycket funktionalitet varje Event och Runsheets får. Sedan får alla inbjudna ta del av samma funktionalitet.

Våra olika behörighetsroller

Antingen betalar man ingenting

En stor del av visionen med Checkpoints är att ingen enstaka person ska bli lidande av budgetskäl. Vi har sett andra liknande mjukvaror där betalmodellen baseras på hur många som ska inkluderas i teamet. Det tycker vi är problematiskt, i och med att personer utelämnas från verktyget för att deras roll ”inte är tillräckligt viktig” att betala extra för. Förutom att hela produktionen blir lidande av att alla inte har samma koll på körschemat och ev. ändringar, så vill vi att Checkpoints ska vara ett inkluderande verktyg där det är gratis att vara med i någon annans event.

Därför kallar vi vår lägsta behörighetsroll för ”Subscriber”, och trots att denna roll är gratis får den ändå ta del av mycket funktionalitet. Som Subscriber kan man bli inbjuden till Events och det finns ingen begränsning i hur många events man kan tillhöra. I varje Event finns säkert ett eller flera Runsheets, och i dessa kan du enkelt ta del av ändringar av både tider och innehåll i realtid. Du kan ”Tracka” en producent, skriva anteckningar i en egen kolumn som ingen annan ser och om Eventet är skapat av en användare som prenumererar på ett Pro-paket, så får du även se ”Announcements”, färgade rader och en hel del andra features.

Det som är så bra med Subscribers är att dessa kan också bli uppgraderade till ”Admins” för ett Event. Alla Admins har nästan samma behörigheter som ägaren av Eventet; Man kan bjuda in fler användare som Subscribers eller Admins, man kan skapa och redigera Checkpoints, skicka Announcements och redigera vilka kolumner som finns i varje Runsheet.

Nedan kan du läsa mer om vad som ingår i rollerna Subscriber, Admin och Owner.

Features

Subscriber

Admin

Owner

Egna anteckningar

done
done
done

Se alla runsheets i eventet

done
done
done

Hänga med i tracking

done
done
done

Redigera profil

done
done
done

Visa vad man vill se

done
done
done

Gå med i och lämna events

done
done
done

Lägga till och ta bort subscribers

close
done
done

Skapa kolumner

close
done
done

Redigera innehåll i kolumner

close
done
done

Ändra information om runsheets

close
done
done

Redigera eventinformation

close
done
done

Byta vem det är som trackas

close
done
done

Tracka själv

close
done
done

Lägga till och ta bort admins

close
done
done

Skapa runsheets

close
done
done

Ta bort event

close
close
done
Men när det är dags att börja skapa…

…egna Events och Runsheets, då behöver man prenumerera på något av våra paket ”Core” eller ”Pro”.

Med en aktiv prenumeration finns inga begränsningar på hur många Events eller Runsheets du kan skapa. Bjud in hur många Subscribers du önskar, och uppgradera några av dem till Admins om du vill. Den enda skillnaden på en Admin och den som är Owner för ett Event är att Admins inte kan lägga till eller ta bort nya Runsheets – det kan bara en Owner göra. Likaså är det bara skaparen av ett Event som kan ta bort det.

Under sidan ”Account” när du loggat in i Checkpoints finns snart möjligheten att starta din prenumeration hos oss. Core eller Pro, det väljer du såklart efter behov, och därefter finns möjlighet att spara lite pengar genom att välja årsvis prenumeration istället för månadsvis.

Om du redan har en Core-prenumeration och vill uppgradera till Pro så kommer vi konvertera de dagar du har kvar och ge dig en rabatt på ditt köp. Det går inte att nedgradera en Pro-prenumeration till Core.

Har du fler frågor?

Om du har funderingar, hittat en Bug eller har kommit på en bra feature request. Använd gärna vårt feedback-formulär, så vi får höra vad ni tycker att vi kan göra bättre!